İncir yaprağı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? İncir yaprağı çayı tarifi!
İncir, Antik Yunan ve Romalılar devrinde cennetten gönderilen meyve olarak görülmesi nedeniyle kutsal bir meyve olarak kabul edilmiştir.
İncirin kutsal bir meyve olarak görülmesinin bir öteki sebebi ise her yerinden yararlanılabilir bir meyve olmasıdır. İncir meyve olarak neredeyse her kedere deva olur.
Ayrıca incirin yaprağının da çok fazla faydaları vardır. Birtakım periyotlarda incir yaprakları tıbbi alanlarda kullanılmıştır.
Çok eski devirlerde akrep ve böcek ısırmalarında gelenek olarak incir yaprağı sütü kullanılırmış. İncir yaprağı sütü panzehir olarak da kullanılmıştır.
İncir ve yaprakları sonbahar mevsiminde ortaya çıkar. İncir yapraklarını toplamak için sonbahar mevsimini beklemek gerekir. Toplanan yapraklar kurutularak bitki çayı imalinde da kullanılabilir.
Eski periyotlardan günümüze kadar gelen incir yaprağının yararları nelerdir? Neye âlâ gelir? İncir yaprağı çayı nasıl yapılır? İşte detaylar…
İncir yaprağı yararları nelerdir?
- Metabolizmayı canlandırır
İncir yaprağı güç verir. Verdiği güç sayesinde de metabolizmayı hızlandırır. Bu sayede incir yaprağı ile sindirim problemlerini da önleyebilirsiniz.
- Cilt hastalıklarını iyileştirir
İncir yaprağını kaynatıp soğuttuktan sonra zona olan bölgeye uygularsanız, zonanın tesirinin hafiflediğini görebilirsiniz. Farklı cilt semptomlarına (kızarıklık, kaşıntı gibi) da âlâ gelen incir yaprağını tertipli olarak uygulayabilirsiniz.
- Kalp hastalıklarını önler
İncir yaprağı suyu yahut çayı sayesinde kalp hastalıklarının önüne geçebilirsiniz. Bu yapraklarda bulunan hususlar sayesinde, kan akışını istikrarlar ve damar tıkanıklığı önleyebilirsiniz. Kalp hastalığına yakalanmamak için gereksinim duyulan omega yağ asitleri, incir yaprağında mevcuttur.
- Bağırsakları çalıştırır
İçerdiği çokça lif sayesinde, bağırsak rahatsızlıklarına âlâ gelir. Kabızlık için de tahlil olan incir yaprağı, kanı temizleyerek bedenin arınmasına yardımcı olur.
- Kanserli hücrelerin oluşumunu önler
Bünyesinde barındırdığı vitaminler sayesinde kanserli hücreleri yok eden incir yaprağı, kemik ağrılarına, kas ve iskelet sistemi hastalıklarına bitkisel tahlil olabilir.
- Doğal antibiyotik
İncir yaprağı doğal antibiyotik tesiri ile bedendeki enfeksiyonları azaltır. İdrar yolu enfeksiyonu için tercih edilmesi gereken bitkisel tahlillerden biridir.
- Solunumu rahatlatır
İncir yaprağı çayı, boğaz ağrısı üzere çeşitli üst teneffüs yolları enfeksiyonları için de bitkisel bir tahlildir.
- Kan Şekerini Dengeler
Kan şekerini dengeleyici tarafı ile dikkatleri üzerine çeken incir yaprağı, doğal insülin içermektedir. Doktor onayından sonra tüketilen incir yaprağı, diyabet hastalarının hayatını kolaylaştırabilir.
İncir yaprağı çayı nasıl yapılır?
İncir yaprağı çayı için gerekli gereçler:
- 1 litre su
- 4 adet taze incir yaprağı ya da 1 yemek kaşığı kurutulmuş incir yaprağı
Çayın imal basamağı:
Çayı taze yapraklardan yapacaksanız 4 adet incir yaprağı kafidir. Daha evvelden kuruttuğunuz incir yapraklarını kullanacaksanız 1 yemek kaşığı ile yapabilirsiniz.
1 litre suyu kaynatın ve içine incir yapraklarını atın, 8 dakika kaynatın. 8 dakika sonra suyu ocaktan alarak birinci sıcaklığının geçmesini bekleyin. Çayı süzdükten sonra günde iki fincan içebilirsiniz.