Ekonomi

Glass Lewis Norfolk yönetim kurulu için Ancora adaylarını destekliyor

Aktivist yatırımcı Ancora Holdings için önemli bir gelişme olarak, vekalet danışmanlık firması Glass Lewis, Norfolk Southern Corp (NYSE:NSC) hissedarlarına 9 Mayıs’ta yapılacak yıllık genel kurul toplantısında Ancora’nın yönetim kurulu pozisyonları için önerdiği yedi adaydan altısı lehine oy kullanmalarını tavsiye etti. Desteklenen adaylar arasında Ancora’nın demiryolu şirketinin yeni CEO’su olarak atamayı teklif ettiği Jim Barber da bulunuyor.

Glass Lewis, 28 Nisan tarihli raporunda, Ancora tarafından öne sürülen adayları destekleyerek, yatırımcının Norfolk’un yönetiminin elden geçirilmesi gerektiğine dair ikna edici bir gerekçe sunduğunu vurguladı. Vekalet danışmanı, Norfolk Southern’in performansının uzun bir süredir benzerlerinin gerisinde kaldığını vurguladı.

Norfolk Southern’da önemli bir hisseye sahip olan Ancora, mevcut CEO Alan Shaw’ın yerine United Parcel Service’in (NYSE:UPS) eski yöneticilerinden Jim Barber’ın getirilmesini savunuyordu. Glass Lewis, Barber’ın ikna edici kimlik bilgilerini kabul etti ve hissedarlara Shaw’dan desteklerini çekmelerini tavsiye etti.

Ancak Norfolk Southern, Ancora’nın önerdiği değişikliklere sıcak bakmadı ve adayların yönetim kuruluna yeni beceri veya deneyim katmayacağını savundu. Ancora’nın baskısına yanıt olarak şirket Şubat ayında yönetim kuruluna iki yeni direktör eklemeyi planladığını duyurdu.

Norfolk Southern’da yönetimin değişmesi için yapılan baskılar bu yılın başlarında Ancora’nın başını çektiği bir grup yatırımcının önemli değişiklikler istemesiyle başlamıştı. Pazar günü yayınlanan bir habere göre, Norfolk Southern’in müşterisi olan Cleveland-Cliffs Inc. (NYSE:CLF) de Ancora’nın kampanyasına destek verdi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-bigadic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu